Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı

Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı HTS kayıtları cinayeti çözdü. Türkiye’yi yasa boğan cinayetle ilgili günler devam eden çalışmalar sonuç verdi. Ekipler 8 yaşındaki Narin’in evde öldürüldüğünü ve o sırada 4 ferdin evde olduğunu tespit etti. Hazırlanacak iddianamede 4 bireyin cinayeti işbirliği içinde işlediğinin vurgulanacağı ve 4 kilit isim için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteneceği öğrenildi. İşte Narin cinayetindeki son gelişmeler…
Narin Güran vakaı Türkiye’nin gündemindeki yerini korurken; katil yahut katillerin kim olduğu merak mevzusu olmuştu. Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin’le ilgili sualşturmada çember daraldı. Soruşturma kapsamında amca Salim Güran, anne Yüksel, ağabey Enes, itirafçı Nevzat Bahtiyar dahil çok sayıda kişi tutuklu durumda bulunurken; HTS kayıtlarının olayı çözdüğü açıklandı.

BAKAN TUNÇ: İDDİANAME HAZIRLIK SÜRECİ BAŞLADI

hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç, dün Narin cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Narin ile ilgili sualşturma titizlikle devam ediyor. Tutuklular var, şüpheliler var. 250 kişinin ifadesi alındı. Narin kaybolduktan sonrasında evlerine kamera takanlar oldu, onlar incelendi demişti.

“ODA ODA KİM NEREDE BELLİ”

Daraltılmış baz çakışmasıyla önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. İddianame hazırlık süreci başladı. Daraltılmış baz çakışmasında hangi evde kim nerede belirlendi. Yargı süreci uzamadan tamamlanacaktır. Daraltılmış baz çakışmasıyla önemli verilere ulaşıldı. Oda oda kim nerede belli.” demişti.

EVDE 4 KİŞİ VARDI

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni gelişimleri aktardı. İddianameye yansıması beklenen detayları özetleyen Dicle Canvova, Narin’in evde öldürüldüğünü ve evde olan 4 kişinin adını verdi.

Canova konuya dair şunları söylemiş oldu:
“Narin evde öldürüldü. Evde 4 kişi vardı. Anne, abi, amca ve Nevzat Bahtiyar evdeydi. Amca Salim Güran ile Narin’in ağabeyi Narin’i yaşamdan kopardığı iddianameye yansıması planlanıyor.

OLAYIN ODAĞINDAKİ 4 İSİM

İddianame hazırlandı. Birkaç gün içinde mahkemeye sunulacak. Savcı, adı geçen, gören, duyan ve mevzuşmayan dahil herkese en yüksekten ceza isteyecek. Cinayetin odağında ise dört isim yer alacak: Amca Salim Güran, Abi Enes Güran, Anne Yüksel Güran, ve Narin’in cansız bedenini ortadan kaldıran Nevzat Bahtiyar.
“HTS KAYITLARI OLAYI ÇÖZDÜ”

Baz istasyonu verileri daraltılarak meydana getirilen analizle sonuca ulaşıldı. Kısaca baz ve HTS kayıtları vakaı çözdü. Bu kayıtlar gösterdi ki Narin, evinde öldürüldü ve o sırada evde amca, abi, anne ve Nevzat Bahtiyar vardı. Dolayısıyla edindiğim bilgilere gore iddianamede, Narin cinayetinde bu adların iş birliği yaptığı tezi ortaya konulacak.

ABİ VE AMCA İŞBİRLİĞİ…

Daha önce adli tıp sonucu ortaya çıkmıştı: Narin’in yaşamdan koparıldığı ve o sırada ağzından çıkan sıvının amcanın eline bulaştığı, bundan dolayı amcanın kullandığı aracın direksiyonunda ve şoför koltuğunda Narin’e ilişik DNA izlerine rastlandığı tespit edilmişti. İddianamede bu bulgular yer alacak ve Narin’in abisi Enes Güran ile amcası Salim Güran’ın iş birliği içinde cinayeti işlediği vurgulanacak.

4 KİŞİ HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ…

O sırada evde bulunan dört fert için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilecek. Vakasın kesin detayları mahkemede çözülecek. Ayrıca bilen, duyan, susan ve yanlış yönlendirenlerin tamamına da üst dereceden cezalar talep edilecek.

NARİN neden ÖLDÜRÜLDÜ?

Bu probleminin da mahkemede netleşeceği belirtiliyor. Görmemesi ihtiyaç duyulan bir ilişkiye tanıklık etmiş olduğu iddiası, başından beri gündemde yer alıyor. Şimdi, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak bu dört ismin mahkemede neler söyleyeceği merakla umut ediliyor. Sadece görünen o ki, iddianamede talep edilmiş olduğu gibi, o köyde bu vakayla ilgili kim var ise hepsine ceza yağacak. Katliam sırasında aynı yerde, şu demek oluyor ki Narin’in evinde bulunan dört kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi davanın odağında olacak.”

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ