DOLAR
Alış: 39.5133
Satış: 39.6717
EURO
Alış: 45.5230
Satış: 45.7054
GBP
Alış: 53.2013
Satış: 53.5964
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür
Zelzele ön görüleriyle tanınmış Frank Hoogerbeets, Tokat ve Hatay bölgelerine yönelik yeni bir uyarmada bulundu. 6 Şubat 2023 depremini ön görü ederek kamuoyunun ilgisini çeken Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta ortaya gelen 5,6 büyüklüğündeki depremi de saatler evveln bildirmişti.
Özellikle 6 Şubat depreminden sonrasında ön görüleriyle ilgi çeken Avustralyalı incelemeci Frank Hoogerbeets, tekrar ihtarda bulundu.6 Şubat depremini 3 gün daha daha eskiden haber vermişti.6 Şubat 2023 yılındaki depremden üç gün evvelce “Er yahut geç bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak” şeklinde tweet atan ve haklı çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçekleşen depremi de doğru ön görü etmişti.
18 Nisan 2024 saat 01.39’da “Bugün Batı ve Orta Türkiye’de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içersinde daha kuvvetli sarsıntılar yaşanabilir” diyerek uyarmıştı.Hoogerbeets’in 01.39’daki uyarmasından 16 saat 32 dakika sonrasında 18:11’i gösterdiğinde Tokat Sulusaray odaklı 5,6’lık depremle sarsıldı. Hoogerbeets, yaptığı son bildirimde Tokat ve Hatay bölgelerine yeniden ilgi çekti.Hoogerbeets, “İşaretli gölgeler aşağı yukarı değerdir” diyerek takipçilerini uyardı.Yöntemlerine ‘bilimsel değil’ eleştirileri geldi.Deprem ön görüleriyle tanınmış Hoogerbeets, bilim toplumunda da birtakım kesimler doğrultusundan münakaşa hususu oldu.Hoogerbeets’in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı birtakım doğru ön görüler, kamuoyunda büyük ilgi ve münakaşaya namacıyla oldu.
Kaynak:ensonhaber.Com
Üsteki Resimden diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz.
İzmir Otel Tatil Tatilsepeti Tatilbudur Trivago ETS Tur Enuygun tatil merkezi k
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.