Temel fıkralarında güleriz

Warning: simplexml_load_file(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/whatsapp/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 3

Warning: simplexml_load_file(http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/whatsapp/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 3

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml": No such file or directory in /home/whatsapp/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 3

DOLAR

Alış:

Satış:

EURO

Alış:

Satış:

GBP

Alış:

Satış:

Ana Sayfa 15.11.2024 450 Görüntüleme

BU FIKRAYA GÜLMEKTEN KOPTUM

2 / 2

Hızla silahını aldı ve Dursun’a şöyle dedi:
– “Fadime’yi istiyorsan ona erkek gibi davran.
“Seni düelloya davet ediyorum” dedi. Dursun kabul etti ve ikili başka bir odada düello için bir araya geldi.
İçeri girip kapıyı kapattılar. Temel Dursun’a şunları söyledi:
“Gerçekten kimse ölmesin, ikimiz de havada uçalım, ölü gibi yere yatalım, Fadime her birimiz önce kimi en çok seviyorsa koşsun.”
Daha sonra ikisi de havaya ateş ederek kendilerini doğrudan yere attılar. “Fadime silah seslerini duyar duymaz içeri koştu, yerdeki Temel ve Dursun’a baktı ve çığlık attı.”
– Cemal. Tatlım, arkadaş olabilirsin, ikisi de.. Bölüm 2 geliri

Motor arızası

Bir gün Temel ile Dursun aynı uçakta yan yana seyahat ediyorlardı. Uçak gökyüzünde süzülürken aniden bir ses duydular, pilot şunları söyledi:

Herkes sustu, panik yaşandı, uçağın motorlarından biri arızalandı ama ortada bir sebep yoktu.

Bir süre sonra pilot endişeli ve korkulu bir sesle ikinci bir anons yaptı:

Uçağın ikinci motoru da arızalandı. Bunun üzerine Temel, sakin ve sakin bir sesle Dursun’a şunları söyledi:

Dursun diyelim, burada uyuruz.

Fonun 3. bölümü

Küçük bir tekne

Bir gün Dursun Temel’in yanına geldi ve yanında kaldı. Temel Dursun’u arayıp markete ve deniz kenarına doğru yürümeye başladı ve Dursun, Temel’e, çünkü dünyada sürekli seyahat etmekten yorulduğunu söyledi.

Evet Temel, teknen var ama beni hep buraya götürüyorsun. Gel, beni gemi yolculuğuna çıkar, dedi. Temel olarak:

“Seni alıp dinleyeceğim, hava kararıyor, fırtına çıkacak” dedi. » Dursun:

O halde bir süre seyahat edelim, dedi. Temel artık taşıyamayınca yelken açıp tekneye bindiler. Basic’ten kısa bir süre sonra:

Dursun bu kadar yeter, fırtına geldi tekneyi devirecek, geri dönelim diyor. Dursun:

Hiçbir şey olmayacak Temel’im. Allah büyüktür demiş, Temel de bunu duyunca öfkeyle şöyle demiş:

Lanet olsun, büyük ama tekne küçük bir teknedir. FİKRA nedir?

Şaka, genellikle kısa bir olayı veya durumu anlatan, komik ve eğlenceli, genellikle insanları güldüren kısa bir hikayedir. Bu hikayeler günlük hayatın bazı yönlerine, insan ilişkilerine, sosyal durumlara veya gerekli olmayan durumlara dayanmaktadır. İzleyiciyi güldürmeye, mutlu etmeye, bazen de düşündürmeye hizmet ediyorlar.

Şaka ipuçları:

Kısa ve özet: Şakalar uzun bir hikayeye gerek kalmadan hızla asıl noktaya varır ve beklenmedik bir sonla biter. Fıkra ve Fıkralar: Fıkraların temel amacı insanları güldürmektir. Bu nedenle mizahi bir dil ve espriler kullanılmaktadır. Basit dil: Şakalar herkesin anlayabileceği basit bir dille yazılmıştır. Karmaşık cümleler ve ağır kelimeler kullanılmaz. Popüler dile yakın: Şakalar genellikle izleyicilerin kullandığı deyimlere, atasözlerine ve yerel dillere atıfta bulunur.
Konu Çeşitliliği: Şakalar herhangi bir konuda olabilir. Aşk, evlilik, iş, siyaset, din gibi pek çok farklı konuda esprilere rastlamak mümkündür.

Bir tür şaka:

Karagöz Fıkraları: Çoğunlukla Karagöz oyunlarından alınan fıkra ve hiciv fıkralarıdır. Nasreddin Hoca Fıkraları: Nasreddin Hoca’nın yaptığı keskin ve tartışmalı esprilerden oluşan fıkralardır.
Lehçe Şakaları: Farklı bölgesel şiveler taklit edilerek yapılan ve çoğunlukla bölgesel kimliğe gönderme yapan şakalardır. Güncel Şakalar: Bunlar, insanlarla ilgili güncel olaylara, genellikle politik veya sosyal konulara atıfta bulunan şakalardır.

Şakaların işlevleri:

Gülün ve eğlenin: Şakalar insanların stres atmalarına ve eğlenmelerine yardımcı olur. Toplumsal Eleştiri: Bazı espriler toplumun zayıflıklarını ve kusurlarını mizahi bir şekilde eleştirerek bir açıklama yapar.
Zengin dil ve kültür: Fıkralar insanların dilini ve kültürünü yansıtır. Sosyal bağlantı: İnsanların mizah anlayışına sahip olmasını sağlar.

Oyun örnekleri:

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar:

Hocam cennet nasıl bir yer? Hoca, orası, ihtiyacın olan her şeyin bulunduğu bir yer, dedi.
Cehennemde mi? Orası cennet gibi ama hiçbir şeye ihtiyacın yok!
Yani oyun sizi güldüren ve düşündüren kısa bir hikayedir. Toplumun aynası olarak kabul edilen fıkralar, kültürel mirası ve dil zenginliğini yansıtmaktadır. Fıkra anlatmak ve dinlemek sosyal açıdan güçlendirici ve keyifli bir aktivitedir.

Ayrıca:

Şakaların tarihi çok eskilere dayanmaktadır. kültüre göre farklı

Setur trivagoo bursa kis trivago tatil uludag bungalov palandoken kar kis otel hotel kayak Hotelsizim Saglık

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com